Çilek hasadı başladı; Rekor bekleniyor

Büyükşehir’in Pamukova Bakacak’ta hayata geçirdiği Çilek Üretim Merkezinde hasat sezonu başladı. Kasım ayına kadar devam edecek çilek hasadında bu yıl rekor üretim bekleniyor. 40 dönümlük alanda yapılan çilek üretimi sayesinde bölge ekonomisi can buluyor.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Pamukova Bakacak’ta hayata geçirdiği Çilek Üretim Merkezi’nde tarımsal üretimi artırmak ve bölge ekonomisine katkı sağlamak amacıyla gerçekleştirdiği çalışmaları aralıksız sürdürüyor. Projeye 2021 yılında başlayan Büyükşehir Belediyesi ilk yıl, 18 dönümlük alanda 10 ton çilek üretimi yapmıştı. Geçtiğimiz yıl üretim alanını 40 dönüme çıkartan Büyükşehir Belediyesi bu yıl çilek hasatında rekor üretim bekliyor.

2023 yılında rekor hasat öngörüsü

Geçtiğimiz yıl alınan başarılı hasat sezonunun ardından Büyükşehir Belediyesi, bu yıl üst düzey bir hasat sezonu gerçekleştirme hedefiyle çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Tarım alanında uzmanlaşmış ekip üretim ve toplama tekniklerini sürekli iyileştirerek, daha verimli bir hasat sezonuna odaklanıyor. Çilek hasadının başladığı bugünlerde hava şartlarına bağlı olarak, kasım ayının sonuna kadar hasat yapılması planlanıyor ve bu süreçte proje geliştirilmeye devam ediyor.

Sakarya’nın çilek bahçesi çevre illerden de rağbet görüyor

Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nin Pamukova Bakacak Mahallesinde hayata geçirdiği Çilek Üretim ve Eğitim Alanı yalnızca Sakarya'dan değil, çevre illerden de büyük ilgi görüyor. Sakarya'nın tarımsal üretim potansiyeli ve çilek kalitesi, bölge halkının ve çevre illerden gelen misafirlerin takdirini kazanıyor.

31 Tem 2023 - 10:49 - Tarım


göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak Adayorum Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Adayorum hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler Adayorum editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı Adayorum değil haberi geçen ajanstır.